Депутатите от БСП-Бургас: В началото на новата парламентарна сесия приоритет е Бюджет 2020

Депутатите от БСП-Бургас: В началото на новата парламентарна сесия приоритет е Бюджет 2020 - E-Burgas.com

В началото на новата парламентарна сесия приоритет е Бюджет 2020, коментираха пред медиите народните представители от ПГ на „БСП за България" Петър Кънев и Николай Тишев. Те разказаха за работата си до момента и посочиха какво предстои.

„Основното, за което ще става дума на тази парламентарна сесия, е бюджетът.  Нашата парламентарна група работи над един свой вариант на Бюджет 2020 година", каза Петър Кънев.  Той направи коментар на работата на Комисията по икономическа политика и туризъм, на която е председател. „Предполагам, че до две седмици ще влезе Законът за публичните предприятия. Това е един закон, който определя правилата за  мениджмънт на предприятията в държавния сектор. Много интересни предложения има в него. Вторият закон, който много бързо трябва да прокараме близкия месец, е Законът за географските наименования, а третият е Законът за ратифициране на СЕТА. Друго, за което смятам, че ще има доста дебати, това е т.нар. трета част на Закона за туризма", обясни Кънев.  Той информира, че от днес е започнала работа смесената Българо-руска икономическа комисия е Евксиноград. „На фона на т.нар. шпионски скандал, основният въпрос беше как този скандал ще се отрази на работата на тази комисия. Мисля, че в него има много малка шпионска работа и много политика. Дано не се отрази сериозно на  нашите отношения с Русия, още повече в навечерието на подписването на договора за газовия хъб с Гърция и договора за реализация на АЕЦ Белене", заяви още Петър Кънев.

Неговият колега Николай Тишев също очерта предстоящото в парламентарните комисии, в които членува. „ В Комисията по бюджет основното, което ще бъде внесено за разглеждане, това  е бюджетът. От гледна точка на Комисията по транспорт очаквам най-накрая Министерство на транспорта да внесе трите законопроекта за движение по пътищата. Единият от тях е пълен с лобистки поправки, които ще  доведат до увеличаване на таксите  и на разходите на българските шофьори и собственици на автомобили. Мисля, че това тепърва ще се дискутира", заключи Тишев.

 
Коментари

Още от последните новини