Депутатите излязоха рано-рано във ваканция

Депутатите излязоха рано-рано във ваканция  - E-Burgas.com
снимка: БГНЕС

Парламентът няма да работи от днес, 12 октомври, до 4 ноември включително заради предизборната кампания. БСП реагира остро и започна подписка за свикване на НС.
Първоначалното предложение беше Народното събрание да не работи от 26 октомври, но депутатът от "Атака" Николай Александров предложи преустановяването на заседанията да започне от 12 октомври. 

„За“ предложението му гласуваха 93 народни представители, „против“ - 29, „въздържал се“ - 12. 

Така решението беше прието и председателстващият Димитър Главчев (ГЕРБ), който замества кандидат-президентът на партията Цецка Цачева, закри днешното пленарно заседание и обяви, че следващото ще се състои на 9 ноември. И днес обаче депутатите се събраха едва от втория опит, след като при първата регистраиция нямаше кворум.

Те трябваше да разгледат Проект за решение за създаване на Временна анкетна комисия за проверка на всички факти и действия по проекта "АЕЦ "Белене", довели до огромни задължения за българската страна.  Трябваше да обсъдят на второ четене и Законопроект за независимия финансов одит, както и промени в Закона за военната полиция.

Опозицията обаче реагира остро на решението да се излезе още сега във ваканция. Лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че причината е страхът на управляващите от това, че преди изборите са щели да внесат вотът на недоверие към правителството.  Тя събощи, че започват да събират подписка за извънредно свикване на Народното събрание.

dnes.dir.bg

Коментари

Още от последните новини