Децата в дома, от който изчезнаха Василка и Милка, били доста проблемни

Децата в дома, от който изчезнаха Василка и Милка, били доста проблемни  - E-Burgas.com
Снимка NOVA

Двете сестри също бягали от училище, друг път също изчезвали, разкриват от социалния дом в „Меден рудник“

Половината от децата в дома за настаняване от семеен тип, от който вчера бяха обявени за изчезнали сестрите Василка и Милка Василеви, са доста проблемни. Това призна лично зам.-кметът по-здравеопазване и социални дейности д-р Лорис Мануелян в интервю за NOVA.

Двете деца, на 14 и 15 години бяха обявени за издирване снощи от ОД МВР-Бургас, като полицията работи по няколко версии. По неофициална информация двете може да са станали жертва на трафик с цел склоняване на проституция.

МВР издирва деца от дома в „Меден рудник“

Сестрите са пристигнали в бургаското социално заведение от Средец преди около година и половина и това не е първият проблем , който създавали на възпитателите си. Те системно бягали от училище и дори били изключени от учебната система. Случвало се е да бягат и от дома, коментира Тихомира Петрова, работник в центъра.

Сигналът за изчезването им бил подаден в МВР още на 12 септември, след това са подавани сигнали и на 112, но едва вчера са официално обявени за издирване, заради окъснялото съгласие на майката децата й да бъдат показани.

Коментари

Още от последните новини