Децата от "Зорница звездица" започват курс по планинарство

Децата от

След създаването на биоградинка в двора на ОДЗ "Звездица Зорница" и включване на летни занимания сред природата, децата от подготвителна група ще завършат и курс по планинарство. Новото предизвикателство, което е част от възпитаването у децата на любов и грижа към околната среда, ще се проведе през есента.

Курсът ще се провежда съвместно със Сдружение "Зелена Странджа" по време на престоя на децата в градината. Той ще им даде възможност да придобият знания за планините в България, растенията, животните, как да опазват и създават нови гори, ще се запознаят с природните особености и забележителности в региона.

В програмата са включени демонстрации на туристическа екипировка и оборудване, прожекции на филми и интерактивни игри. Темите, които ще изучават децата са планините в региона и в страната, годишните сезони в планината и подходящо време за разходки в нея, рисковете, които крие планината, поведение на туристи, ориентиране и оцеляване при екстремни условия, защитени животни, растения, билки и гъби, залесяване и опазване на горите.

Децата, записани в курса, ще могат да повишат и физическата си активност, като ще имат възможност да участват в походи и излети сред природата, заедно със своите родители.

Коментари

Още от последните новини