Децата от “Френе” показаха как се учи и твори чрез преживяване (снимки)

Децата от “Френе” показаха как се учи и твори чрез преживяване (снимки) - E-Burgas.com

Учениците от лятната академия подредиха изложба "ПРоекто-базирано обучение” в Бургас

Иглу на ескимоси, африкански маски, океанско дъно, модели на Ниагарския водопад и Слънчевета система. Това са само част от проектите, които учениците от лятна академия “Френе” подредиха в изложба, плод на три месеца изследване, групова работа и учене чрез преживяване.

Изложбата "ПРоекто-базирано обучение” бе открита снощи в "Джелати Бургас" ,и ще остане там до 9-ти сепември, като всеки може да я разгледа безплатно. На откриването учениците разказаха пред публиката как са изпълнили своите проекти и какво са научили по време на творческия процес. Всички те бяха запознати не само с характеристиките на своите творби, но и с тези на своите съученици. Проектите са придружени от кратко описание, което може да бъде прочетено от посетителите на изложбата и те също да придобият нови знания в сферата на науките история, география, биология, физика, екология и др.

Идеята на ПРоекто-базирано обучение е да накара децата да учат чрез преживяване, като използват лични изследвания и критично мислене, вместо да наизустяват готова информация.

Галерия
Коментари