ДБГ пита колко струват онлайн заседанията на Общински съвет - Бургас

ДБГ пита колко струват онлайн заседанията на Общински съвет - Бургас  - E-Burgas.com

Каква е цената, която Община Бургас е заплатила, за софтуера, позволяващ дистанционното провеждане на заседанията на Общински съвет-Бургас? 

Този въпрос задават общинските съветници от групата на ДБГ в местния парламент.  Питането е входирано от Живко Табаков, а то е адресирано до председателя проф. Севдалина Турманова. 

Табаков припомня, че от месец ноември 2020 г. редовните заседания и комисии на Общински съвет-Бургас, с решение на общинските съветници, се провеждат в дистанционна форма.

"През последните няколко седмици получих множество сигнали от граждани относно недобрата техническа обезпеченост на заседанията на Общински съвет-Бургас. Поради лоша чуваемост, прекъсване на сигнала и други проблеми, гражданите и медиите са поставени в невъзможност да наблюдават и слушат какви решения взимат местните парламентаристи." пише Табаков. 

От ДБГ настояват да научат какъв е размерът на ежемесечната цена, която Община Бургас заплаща на поддържащата фирма за обезпечаване на сесиите на ОбС-Бургас.

Отговорът на въпросите следва да бъде предоставен писмено преди следващото заседание на местния парламент през февруари. 

 

Коментари