ДБ към Габровски: Ако излъчите правителство, можем да работим с ГЕРБ по конкретни теми

ДБ към Габровски:  Ако излъчите правителство, можем да работим с ГЕРБ по конкретни теми - E-Burgas.com

Кандидатът за министър-председател чл.-кор. проф. Николай Габровски започна срещи с представители на всички парламентарни групи в 48-ото Народно събрание в търсене на подкрепа за съставяне на правителство с мандата на ГЕРБ-СДС.

Разговорите започнаха с представители на ПГ „Демократична България“.

Съпредседателят на формацията Христо Иванов изрази уважение и адмирации към проф. Николай Габровски като изтъкна, че разчита кандидатурата му за премиер като акт на граждански дълг. Въпреки това обаче, от "Демократична България" няма да подкрепят предложеното от него правителство, защото е с мандат на ГЕРБ-СДС.

"Тук сме, за да покажем добронамереност към вас. Имаме решение от всички органи, че в тази конфигурация не можем да подкрепим правителство, което няма нищо общо с вас и вашите усилия, но смятаме че е коректно да разговаряме. Ако излъчите правителство и мисията ви свърши с успех, ще бъдем отворени да работим по конкретни теми, по начина, по който работим и сега с ГЕРБ. Има теми, по които намираме общ език и това ще го развиваме, ако този парламент продължи да съществува при кабинет, воден от вас", заяви Христо Иванов.

Той изброи управленските приоритети на "Демократична България" - сигурността, върховенството на закона и подобряване на бизнес климата и модернизацията на страната.

Коментари

Още от последните новини