Дават шест милиона лева за почистване на просеки под електропроводите

Дават шест милиона лева за почистване на просеки под електропроводите - E-Burgas.com

Електроенергийният системен оператор обяви обществена поръчка за почистване на просеките под електропроводи от преносната мрежа на РБългария, обслужвани от ЕСО ЕАД. Сумата, предвидена за извършване на необходимите за това технически мероприятия е шест милиона лева без ДДС.

Възложителят прогнозира почистване на 8 900 дка просеки годишно в сервитутната зона на въздушни електропроводни линии, включващо премахване на дървета, храсти, издънки, кастрене клони на дърветата и изнасяне на отсечената дървесна маса извън просеките. Видовете и количествата дейности ще се определят във всяка конкретна поръчка, стартирана чрез настоящата квалификационна система.

Почистване на просеки на електропроводи от преносната мрежа в страната ще се прави в райони на София град,  София област,  Благоевград, Монтана, Плевен, Горна Оряховица, Русе, Шумен, Варна, Бургас, Стара Загора, Хасково и Пловдив, става ясно от документацията по обявяване на обществената поръчка.

Кандидатите да се заемат с изпълнението на задачите трябва да отговарят на редица изисквания. Нужно е да са вписани в публичен регистър на Изпълнителната агенция по горите по чл. 241 от Закон за горите (ЗГ) за дейността „Добив на дървесина“, с вписано в удостоверението за регистрация лице , регистрирано за упражняване на лесовъдска практика за дейностите „Маркиране на насаждения, предвидени за сеч“ и „Планиране и организация на добива на дървесина“
Трябва да разполагат най-малко с двама работници-секачи, притежаващи правоспособност за работа с бензиномоторни триони и минимум втора квалификационна група, съгласно Правилник за безопасност и здраве при работа в електрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи.
Дали отговарят на условията, те ще доказват с представяне на документи за надеждност.
Избраният изпълнител трябва да разполага най-малко със следните инструменти, съоръжения и техническо оборудване: два броя бензиномоторни триони, два броя храсторези, един брой автомобил с висока проходимост; един брой специализиран трактор за работа в горите или един брой въжена линия или два броя животинска сила (коне, катъри, мулета или магарета), един брой горски мулчер или машина за насичане на дървесината на технологични трески, един брой булдозер.

 

Коментари

Още от последните новини