Дарение от Аптеки "Фаркол" за „Бургас 2007“ вдъхна надежда на волейболистките

Дарение от Аптеки

Волейболен клуб „Бургас 2007“ получи неочаквана подкрепа в особено труден за отбора момент. Притиснати от финансови проблеми, момичетата начело със старши треньора Георги Делчев, бяха приятно изненадани от дарение, връчено им от аптеки „Фаркол“. То е на стойност 1000 лева и бе предоставено от Георги Базотев - собственик на аптечната верига.

„Благодарни сме за тази подкрепа. Тя идва в критичен за нас етап. За тази година нямаме никаква субсидия от общината, разчитаме единствено на спонсори, но средствата не стигат. Буквално караме на мускули. Въпреки трудностите, момичетата нямат намерение да се предават“, сподели старши треньорът Георги Делчев.  

Миналата година бургазлийки направиха исторически дебют, влизайки в елита на българския женски волейбол. Тимът се представи изключително успешно, като завърши шести в шампионата и влезе във финалната четворка за купата на България. Без общинска субсидия тази година клубът инкасира поредица от загуби. Въпреки това, волейболистките не губят спортен дух и са нахъсани да играят. За да продължат участието си в първенството, на тима са необходими не по-малко от 30 000 лв. Затова от „Бургас 2007“ изпратиха предупредително писмо до местната власт.

„През годините винаги сме насочвали усилията си към подкрепа на  учебни заведения и спортно-възпитателни центрове. Надяваме се това да послужи като един пример. Всички знаем, че образованието, възпитанието и  физическата подготовка на младите ще изведат България напред“, посочи Георги Базотев - собственик на аптеки „Фаркол“.

Дарението от 1000 лв. за спортния клуб дойде след томбола, разиграна в аптеки „Фаркол“ по повод тяхната 25-а годишнина. Имената на победителите изтеглиха деца от футболна школа „Звездичка“, чието развитие също се подпомага от аптечната верига.

 

 

 

 

Коментари

Още от последните новини