Данъчни шетат по морето, да внимават заведенията с голям оборот

Данъчни шетат по морето, да внимават заведенията с голям оборот  - E-Burgas.com

Само за последните 20 дни в Бургас са запечатани 7 автомата на самообслужване

С наближаване на активния летен туристически сезон се засилва данъчният контрол по черноморските обекти. Много от заведенията на ключови места по Южното Черноморие и с традиционно високи обороти, вече са поставени под наблюдение. От НАП напомнят, че издаването на касова бележка е задължително при плащане в брой. Поискването и съхранението на фискалния бон е много важно, тъй като упражняването на правата на потребител без този документ силно се затруднява.

Освен актове и наказателни постановления, когато се установят нарушения, свързани с липса на касов апарат или неиздаване на фискален бон, търговските обекти, допуснали нарушенията ще бъдат запечатвани за срок до един месец, съобщават още от Националната агенция за приходите. От началото на годината запечатаните обекти в цялата страна са над 700, само в бургаски регион те са над 90.

Само за последните 20 дни в Бургас са запечатани 7 автомата на самообслужване, предимно в автомивки и сервизи, поради липса на дисплей с реквизитите на касовия бон.

Сигнали за неиздадени касови бележки могат да се подават на телефона на НАП 0700 18 700 или на имейл [email protected]

Коментари

Още от последните новини