Дамян Кършовски - Дамбея отива на съд

Дамян Кършовски - Дамбея отива на съд - E-Burgas.com

Окръжна прокуратура Сливен предаде на съд Дамян Кършовски - Дамбея за опит за убийство в сливенското село Младово. 31-годишният Кършовски бе сред задържаните, опитали да оберат вилата на кметицата на селото Димка Славова. Апашите обаче били спипани в крачка от съпруга й - Тодор. Той погнал крадците като междувременно събрал приятелите си от местната ловна дружинка.
В хода на преследването прозвучали няколко изстрела пистолета на бургаските престъпници. Един от куршумите ранил в рамото 43-годишният Тодор .  

Прокуратурата повдига на Дамбея две обвинения - за опит за умишлено убийство и за незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

Към момента той е с мярка за неотклонение „задържане под стража“. Съдебното заседание  е насрочено от Окръжен съд-Сливен за 26 май.

Месец по-рано след сключено споразумения втория задържан от екшъна в сливенското село Георги Петков , бе осъден на една година и шест месеца затвор, като изтърпяването на присъдата  е отложено за изпитателен срок от три години и шест месеца

Коментари

Още от последните новини