Дълбаят морското дъно край Бургас за 16 млн. лв.

Дълбаят морското дъно край Бургас за 16 млн. лв.  - E-Burgas.com

По този начин трябва да се решат настоящите проблеми за подход и маневриране на кораби в пристанището

Обществена поръчка за капитално драгиране - басейн между нов източен вълнолом и Терминал Бургас Изток 2/2А/, маневрена зона до Терминал 2А са обявили от Държавно предприятие Пристанищна инфраструктура (ДППИ). Става дума за уълбочаване на морското дъно от натрупани наносни материали в акваторията на пристанището. Стойността на поръчката е 13,5 млн. лв. без ДДС или общо около 16 млн. лв.

Целта е да се намери дългосрочно решение на настоящите проблеми за подход и маневриране на корабите и бъдещите потребности от нови маневрените зони. Изпълнението включва драгажни работи в западната част от общата маневрена зона на пристанищен терминал Бургас-Запад, пристанище Порт България Уест и пристанище Кораборемонтен завод - Порт Бургас, както и удълбочаване на част от маневрената зона за съществуващите корабни места на терминал Бургас - Изток-2 (Терминал 2А) и изграждане на маневрена зона за нови кейови места на терминал Бургас - Изток-2.

Въпреки мащаба на поръчката, тя няма как да бъде разделена на обособени позиции, а ще бъде поета от една единствена фирма. Причианта е, че евентуалното извършване на драгажни работи от различни изпълнители, могат да довета до сблъсък на плавателни съдове. Съществува опасност и опасност от откриване на взиривни вещества или боеприпаси в зоните за драгиране, което предполага вземането на специални мерки за сигурност, една от които е ограничаването на извършването на всякаква дейност в близост и по време на работите в потенциално опасните зони.

Коментари

Още от последните новини