Дъждът над Бургас постепенно ще преминава в сняг

Дъждът над Бургас постепенно ще преминава в сняг - E-Burgas.com

Времето в Бургас днес ще остане предимно облачно и ще вали слаб дъжд, който може да премине по-късно в мокър сняг, заявиха от общината. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който привечер ще се засили. Температурите ще останат положителни - от 0 до 5 градуса.

Метеоролозите предупреждават, че през следващите 3 денонощия в Бургас ще се създадат условия за нова усложнена зимна обстановка.

През първите дни от седмицата валежите ще са от дъжд, но по-късно ще преминат в сняг, като се очаква дтова да доведе до нова снежна покривка. Вятърът ще се засилва и от силен временно ще премине в бурен вятър от север-североизток. Това ще създаде условия за виелици и навявания, намалена видимост, преспи и заледени пътни участъци. Температурите постепенно ще се понижават и в четвъртък преобладаващите минимални ще са между минус 10 и минус 5, а максималните - от минус 7 до минус 2 градуса.

В петък ще остане предимно облачно, но валежите ще спрат, а вятърът постепенно ще отслабне. Температурите ще се запазят почти без промяна.

В събота и неделя сутрин ще е студено, като през деня температурите слабо ще се повишават. В събота облачността временно ще намалее, но в неделя отново е възможно да превали слаб сняг.

Вълнението на морето в началото ще е 2-3 бала, като в средата на седмицата ще се усили до 3-4.

Коментари

Още от последните новини