Да дадем шанс за детство на мъничкия Жан!

Да дадем шанс за детство на мъничкия Жан! - E-Burgas.com

Нужни са 30 хил. лв за лечението на 6-месечното бебе в Турция

Жан Иванов е едва на 6 месеца, но борбата му за живот вече започна. Той е роден в УМБАЛ – Бургас и страда от рядкото заболяване „Синдром на Уест". Ако не бъде подложен на лечение,  шансовете му за нормален живот, а дори и за оцеляване са минимални.

Преди два месеца родителите на Жан научават, че здравословното състояние на детето им е много тежко. Бебето започва да получава десетки ежедневни гърчове. От тогава болничните стаи са втори негов дом.

„Тези дни Жан ще бъде изписан от болницата, но не защото е добре, а защото е отписан от лекарите като безнадежден случай. Това не е така, тъй като случаите на деца със същото заболяване, които благодарение на отказите на родителите да повярват, че са обречени, са лекувани успешно в чужди клиники. Живи са, здрави са и водят пълноценен живот. Имаме подкрепата на много семейства преминали кризата", категорични са родителите му.

За да има шанс мъничикия Жан обаче лечението трябва да започне възможно най-бързо. Клиниката Анадолу Медицински Център в Турция след запознаване с медицинската документация на детето, дава огромни шансове за пълното му излекуване.  За целта на семейство Иванови са необходими още близо 30 000 лева.  Сумата е непосилна за родителите и техните близки. Те отправят молба към всеки, който вярва в каузата им и има възможност и желание, да им подаде ръка за помощ.

Подкрепа за семейството и пълна информация по случая можете да научите и чрез Фейсбук групата "Да помогнем на 6 месечния Жан 

Коментари

Още от последните новини