Д-р Антонио Душепеев към бургазлии: Правете повече бебета!

Д-р Антонио Душепеев към бургазлии: Правете повече бебета!  - E-Burgas.com

Екипът на УМБАЛ-Бургас отпразнува Банбинден 

Правете повече бебета! С тези думи се обърна началникът Родилно отделение в УМБАЛ-Бургас Д-р Антонио Душепеев на днешния празник Банбиден.

През миналата година в болницата са се родили 1700 бебета. От тях 12 са се родили чрез асистирана репродукция, както и 28 двойки близнаци. През 2016 година са се родили толкова двойки близнаци, колкото и година по-рано, като доста голяма част от тях са заченати чрез метода инвитро. През 2016 година броят на оперативните раждания в Бургаската болница е намалял с около 3%, което показва, че сме прегърнали изцяло ценностната система в акушерството“, каза д-р Душепеев по повод 21 януари – Деня на родилната помощ. По този повод в Родилното отделение днес ще бъде изпълнен ритуалът по измиване на ръцете, посрещнали първи новия живот.

Той все пак подчерта, че в национален машаб раждаемостта е била по-слаба от тази през 2015 година и призова младите и здрави хора да не се колебаят. 

Д-р Душепеев изми ритуални ръцете си със сапун, както повелява традицията на този ден. Той припомни, че българските баби са имали този навик, много преди европейските лекари. 

Гости на тържеството присъстваха зам. кметът д-р Лорис Мануелян и зам. областният управител Севделина Турманова, които поздравиха екипа на УМБАЛ-Бургас. 

Коментари