Цяла банда разбойници се роди в ZOO Бургас (снимки)

Цяла банда разбойници се роди в ZOO Бургас (снимки)  - E-Burgas.com

Цели пет енотчета се родиха вчера в ZOO Бургас. Миещите мечета, с характерната украса на очите, наподояваща разбонийческа маска, са сред най-големите атракции за малки и големи в зопарка на града. Родителите живеят в него почти от самото му начало и вече са свикнали с хората, които им подават лакомства през мрежата на волиерата. 

Многодетното семейство все още не се е показало в пълния си блясък пред посетителите, но се очаква това да стане в следващите седмици, когато малките поотраснат. С новото поколение енотите стават един от видовете с най-много представители в зоопарка. 

Американският енот, нарича се още енот, миеща мечка (на латински: Procyon lotor) е средноголям бозайник, разпространен в Северна Америка. След интродукции в средата на 20 век ареалът му се разширил в Европа, Кавказ и Япония. Оригиналният му хабитат са широколистни и смесени гори, но може лесно да се адаптира в планински условия, крайбрежия и дори градски региони, където може да лови вредители.

Любопитно при енотите е, че , могат да запомнят неща в период до три години. Принадлежат към групата на всеядните и са обикновено нощни животни. Храната им се състои от 40% безгръбначни, 33% растения и 27% гръбначни.

Галерия
Коментари

Още от последните новини