Цял месец сметта от три улици в Банево стои неизнесена /снимки/

Цял месец сметта от три улици в Банево стои неизнесена /снимки/ - E-Burgas.com

Цял месец сметта в част от Банево стои неизнесена. За това сигнализира в редакцията на e-burgas.com Евгени Блажев, жител на бургаския квартал. Кофите с боклук на три улици са препълнени, показа проверка на място. Това са улиците "Перущица", "Батак" и "Копривщица".

"Налага се да извозваме отпадъците сами, за да не се натрупват. В противен случай става така, че кучета и котки ги разнасят навсякъде", оплакват се местните хора.

"Не искам да вдигам излишен шум. Но съм платил данъците си и искам който трябва, да си свърши работата. За последно сметта беше извизена по Коледа. Погледнете, сред отпадъците има останки от фойерверки, изстреляни по Нова година ", споделя Евгени Блажев. Той разказа, че многократно е сигнализирал в общинската администрация. Отначало получавал отговор, че сметоизвозването е затруднено заради снега. После изтъкнали различни други причини и обещали да изпратят инспектори на проверка. "Не зная защо, след като се обаждам с името си и то многократно, просто не направят нужното и не вземат мерки, за да се реши проблема", чуди се мъжът. Той алармира още, че преди време в района освен кофи за смет пред всяка къща, имало и един голам контейнер. Ползвали го жители от периферията на квартала. Сега този контейнер бил премахнат и боклуците се трупали недалеч от автобусната спирка. "Уж говорят за това място като за елитна зона. Абсурдно е че се налага да се изправяме пред подобен проблем", категорични са беневци.

Галерия
Коментари

Още от последните новини