Цивилни полицаи на групи следят за сигурността в Слънчев бряг

Цивилни полицаи на групи следят за сигурността в Слънчев бряг - E-Burgas.com

Полицаи под прикритие следят за сигурността на туристите на курортите в община Несебър. Такива са концентрирани най-вече в автобусите от градския транспорт, както и в големите търговски обекти, заяви пред журналисти днес директорът на ОД МВР-Бургас комисар Калоян Калоянов. По думите му към момента на територията обслужвана от РУП-Несебър има командировани общо 64 служители от вътрешността на страната.

Калоянов заяви още, че от 19 часа на 1-ви юли в Слънчев бряг вече функционират 8 Контролно пропускателни пункта. „Лично съм проверил всеки един пункт в съботния ден и мога да кажа, че колегите спазват много стриктно изискванията, които ние сме поставили, а те са да се проверяват лица и автомобили с рисков профил. Това означава, че нямаме 100% контрол на всички преминаващи през въпросните КПП-та.

Достатъчно професионализъм има в колегите, за да определят дали съответното лице отговаря на този рисков профил и кои.

На въпрос на колеги дали лице, което се движи с пура и бронежилетка спада към определението „рисков профил“  Калоянов отговори така:

„Ако това нещо е обичайно явение-да, но не наблюдавам такова в момента.“

Според шефа на полицията в Бургас наситеното полицейско присъствие  още в началото на сезона е довело до намаление на престъпленията на територията на община Несебър.

„Факт е, че това полицейско присъствие доведе до липсата на едни престъпления, които в миналите години наблюдавахме доста често, а имено грабежите по улиците в тъмната част на денонощието. Естествено, че е възможно такъв вид полицейско присъствие, съчетано с присъствие и от други контролни органи, да доведе до някакъв вид дискомфорт, но това е само в тези от търговските субекти, които определено имат притеснения от такъв вид контрол. Моите лични наблюдения са, че засиленото полицейско присъствие се приема много добре от туристите“, допълни още той.

 

Коментари

Още от последните новини