Членовете на КРИБ Бургас осигуряват над 10,000 работни места

Членовете на КРИБ Бургас осигуряват над 10,000 работни места - E-Burgas.com

От 2017г. насам структурата на Конфедерацията предприе редица успешни инициативи за подобряване на бизнес климата в региона

В състава на КРИБ-Бургас към днешна дата влизат над 50 компании с разнообразен предмет на дейност. Работните места осигурени от тях, надхвърлят 10,000. Тази цифра постоянно расте благодарение на успешните стъпки на регионалната структура на Конфедерацията, в посока подобрение на бизнес климата в областта.

Структурата КРИБ Бургас е основавана на 17 юни 2016 г. от 43 от най-влиятелните работодатели от големия и среден бизнес в областта. Част от Управителния и съвет стават 9 дружества: БМФ Порт Бургас ЕАД, Билдникс ООД, Вая 7 AД, Булгариен Директ Райзен ЕООД, Спекта Ауто ООД, Механизация на селското стопанство и услуги ЕООД, Бургасбус ЕООД и Термал Инженеринг ООД. Контролният съвет на сдружение „КРИБ Бургас” включва пет дружества – СМК Монтажи АД, Пристанище Бургас ЕАД, Порт Рейл ООД, Несебър Ин ООД и Балкантрейд ЕООД. От самото основаване на КРИБ Бургас Председател на Управителния съвет на организацията е г-н Стоян Караненов, управител на Булгариен Директ Райзен ЕООД, а заместник-председатели са инж. Николай Николов, управител на Билдникс ООД и Стефан Джамбазов, управител на Вая 7 АД. В състава на КРИБ-Бургас влизат компании от различен мащаб и сектори, чиито брой устойчиво расте.

Целта на сформираното в регион Бургас звено на КРИБ е преодоляване специфичната проблематика, пред която са изправени компаниите в областта. За периода от две години, от който функционира, КРИБ-Бургас неизменно следва целите си - подпомагане разрешение на различни казуси, пред които са изправени местните компании. Конфедерацията информира своевременно за различни свързани промени в нормативната уредба на страната, популяризира инвестиционната и социалната им дейност, ефективно защитава и представлява икономическите им интереси.

За постигане на поставените цели, КРИБ Бургас предприе редица ефективни инициативи. Регионалната структура е активен участник в Общественият съвет по аутсорсинг; Кръгла маса Икономика и Енергетика; регионални срещи, обвързани с изпълнение на целите по Иновационна стратегия за интелигентна специализация /ИСИС/ 2014-2020г. КРИБ-Бургас работи ефективно и върху един от основните казуси, пречещи на ефективния икономически растеж през последните години – липсата на квалифицирана работна ръка. Във връзка с разрешаването на този проблем, структурата стана част от информационни кампании и обща стратегия за решаването на проблема с липсата на квалифицирани кадри съвместно с Община Бургас, Областна Управа, Агенция по заетостта Бургас и други структури. Подписани бяха и споразумения за сътрудничество с обучаващите специалисти институции в града: Бургаски свободен университет и Университет "Проф. д-р Асен Златаров".  

Регионалната структура на Конфедерацията съорганизатора и редица високоефективни инициативи като III-ти Facility Management forum, Бизнес ПРО Форум „Директни програми за финансиране от ЕС", Форум „Програма Конкурентоспособност и инвестиции“ 2017г. В полза на компаниите, опериращи в областта на туризма, съвместно с Портала на българските общини, КРИБ-Бургас организира дискусия "За по-чист морски туризъм".

Коментари

Още от последните новини