Четвърт век вярна служба към пътниците, отбелязва "Бургасбус"

Четвърт век вярна служба към пътниците, отбелязва

Преди 25 години автобусните превози на територията на община Бургас са отделени от общия автотранспорт и е създадена фирма "Бургасбус". Мнозина от старите служители още помнят времето, когато не са били сигурни колко автобуса ще съумеят да осигурят за обслужване на линиите. Помнят напрежението и неимоверните усилия да се поддържа техника, доведена до ръба на годността си за безаварийно пътуване.

През тези години "Бургасбус" преживя икономическа стагнация, резки скокове в цените на горивата, инфлационната вълна, но старанието за качествено обслужване на неговите пътници винаги е било част от визитната картичка на дружеството.

"Желая на всички настоящи и бивши служители здраве, щастие и все така да ви сочат като добрия пример в останалите български градове. Общественият ни транспорт не е само новите автобуси и тролейбуси, а и хората, които работят в тях, в гаражите, работилниците и администрацията на "Бургасбус". А вие работите добре и това го виждат всички жители и гости на града. С инвестициите, които направихме през последните години, бъдещето на дружеството е обезпечено за десетилетия напред. Община Бургас ще продължи да подобрява условията за труда ви, а от вас очакваме само едно - доволни пътници!" - с тези думи кметът Димитър Николов поздравява всички служители на фирмата.

Днес "Бургасбус" ЕООД  е общинско предприятие с над 800 служители, което го превръща в един от най-големите местни работодатели. За достойния си труд те получават достойно възнаграждение. Социалната политика на "Бургасбус" е пример за подражание за повечето фирми в страната.

Благодарение на изпълнявания от Общината проект "Интегриран градски транспорт на Бургас", подкрепен от усилията на колектива, в момента техническата обезпеченост на "Бургасбус" е уникална за системата на обществен транспорт в България.

Дружеството разполага със 100 модерни автобуса, 22 нови тролейбуса, 11 микробуса. Транспортните средства са климатизирани и пригодени за обслужване на граждани с увреждания и трудно подвижни лица. "Бургасбус" е лицензиран и за международен автобусен превоз на пътници.

"На човека не му е дадено да вижда в бъдещето. Не знаем какво ни очаква, какви ще бъдат проблемите и как точно ще се справим с тях. Но в едно със сигурност можем да вярваме. Положихме всички усилия през изминалия четвърт век, за да служим на Негово Величество Пътника. През следващите години пътят ни ще бъде в същата посока и няма да слезем от него. Ще продължим да бъдем в услуга и на корпоративните си клиенти. Преди доста години избрахме за девиз на фирмата израза "Животът е едно пътуване". Днес се осмелявам да кажа на всички свои колеги и на гражданите на Бургас: Благодаря Ви, че пътувахме заедно! И, ако съдбата ни даде здраве и сили - нека продължим!", каза управителят на "Бургасбус" инж. Петко Драгнев по повод утрешния рожден ден на дружеството.

 

Коментари

Още от последните новини