Четирима загубиха битката с Covid-19, сред тях и млад мъж

Четирима загубиха битката с Covid-19, сред тях и млад мъж  - E-Burgas.com

19 са новите случаи на коронавирус у нас. Това стана ясно от заместник-началника на Оперативния щаб и директор на Националния център по заразни и паразитни болести проф. д-р Тодор Кантарджиев.

Общият брой на заразените в страната става 2427.  11 от новите случаи са настанени в болница. „886 са изследвани през денонощието. Шест са активните области. В област Видин няма нови случаи.

В Благоевград има 3 нови случая, във Велико Търново - 1, Пазарджик - 5, Сливен - 2, София - 4, от които 2 в болница и 2 амбулаторни, Ямбол - 4. От нови случаи 7 са жени и 12 са мъже“, добави той.

Новите случаи на излекувани са 32. От медицинския персонал няма нови случаи. „Имаме 4-ма починали през изминалото денонощие. Това са 76-годишен мъж от УМБАЛСМ „Пирогов“, от ВМА - мъж на 73 години, от Ямбол - 31-годишен мъж с обезитас, но не това е причината за смъртта му, както и жена 76-годишна жена от Ямбол, която е имала сърдечна недостатъчност“, каза проф. д-р Тодор Кантарджиев.

"Забавяме увеличаването на броя на случаите. Имаме спад в заболеваемостта, но това не значи да не спазваме мерките, да се събираме много хора на едно място и да не носим маска", заяви проф. Кантарджиев.

Коментари

Още от последните новини