Четирима потулвали изнасилването в Дебелт

Четирима потулвали изнасилването в Дебелт - E-Burgas.com

debelt

Четирима служители на училището в Дебелт, където в началото на месеца зверски беше изнасилен петокласник, ще бъдат наказани. Медицинската сестра на училището, един ресурсен учител, педагог и директорът са разбрали за случая, но са се опитали да го потулят. Това съобщи в сутрешния блок на bTV Ева Жечева - председател на Държавна агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Четиримата са получили актове за административно наказание, което значи, че ще бъдат глобени от 1000 до 3000 лв. Такива са възможностите на агенцията. „Няма наказание, което да е достатъчно“, смята Жечева.

Инспектори на агенцията са установили, че хората от училището са имали информация за случилото се, но са премълчали, написа Блиц.„Те са видели следи по ръцете на детето, те са неглижирали този проблем, те са сметнали, по техни обяснения, че това е вследствие на зацапване – той не си е измил ръцете“, обясни Жечева.

Насиленото момче е казало, че е имало инцидент в тоалетната с друго дете. Медицинската сестра го е посъветвала да отиде на личен лекар, който да го изпрати на хирург. Петокласникът е заведен на лекар няколко дни по-късно. Инцидентът е станал на 5 декември, огласен е на 8-и, а ДАЗД влязла в училището на 10-и.

Коментари

Още от последните новини