Четири златни медала за бургаските мускетари в Пловдив (Снимки)

Четири златни медала за бургаските мускетари в Пловдив (Снимки) - E-Burgas.com

Поредно отлично представяне на младите мускетари от фехтовален клуб „Корсар“. На провелото се в Пловдив държавно първенство за деца до 11,13 и 15 години, възпитаниците на бургаската школа се представиха повече от достойно, като се касираха в призовете места на първенството и грабнаха 4-ри златни отличия.

В индивидуалната надпревара при най-малките момичета и момчета, Виктор Китенов и Даниела Петкова спечелиха 3-то място, в осмицата се касираха Галатея Костадинова(5) и Ертан Идриз(6). В по-горната възрастова група финала при момичетата беше изцяло бургаски. В него се срещнаха Кристина Миланова и Михаела Николова, след равностойна игра, победата грабна Кристина Миланова, Аня Кирова се класира в осмицата. Момчетата в тази възраст се класираха както следва Виктор Китенов 6-ти и Александър Янев 7-ми.В последния ден от състезанието се проведоха боевете и при най-големите, с първо златно отличие при тях се окичи Георги Златаров а Кристина Миланова взе бронзовия медал при момичетата.

Може би в най-интересната чат от състезанието, отборната надпревара, след много емоции и паметни моменти бургаските състезатели доказаха, че са класа в държавната надпревара, спечелвайки две отборни титли ,едно второ и едно трето място. Златото грабнаха  момичетата до 13 години(Аня Кирова, Михаела Николова и Кристина Миланова) и до 15 години(Габриела Захаринова, Аня Кирова, Михаела Николова и Кристина Миланова). Със сребърните медали се окичиха момчетата до 15 год.(Георги Златаров, Георги Аладжов, Ивайло Александров и Александър Янев). Бронзовите отличия са за отбора на момчетата до 13 години в състав  Александър Янев, Виктор Китенов, Ертан Идриз и Боян Димитров. Достойно и храбро се представи и втория отбор на клуба за момичета до 13 год.(Галатея Костадинова, Данела Петковва и Кристина Бандрамалиева) спечелвайки 5-то място.

Ръководството и треньорите на клуба благодари на всички състезатели и им пожелава здраве и още поводи за усмивки.  

Галерия
Коментари

Още от последните новини