Четири ватерполистки от Бургас отиват на Европейско първенство

Четири ватерполистки от Бургас отиват на Европейско първенство - E-Burgas.com

Четири ватерполистки на "Черноморец" са включени в националния отбор на България за Европейското първенство по водна топка за девойки до 19 г. Шампионатът на Стария континент ще се проведе в Мадейра от 9 до 16 септември.

Бургаската водна топка ще бъде представена от 16-годишната Румяна Евстатиева, 14-годишната вратарка Александра Ненова и 13-годишните Росица Желязкова и Стела Димитрова.

В разширения състав, освен състезателки на "Черноморец", има още от "Локомотив НН" и "Ботев 2000" /Враца/. Селекционер на националния тим е треньорката на врачанки Венетка Начева. Миналия сезон девойките на България се класираха на 11 място в еврошампионата.

В държавното първенство при жените, след изиграване на мачовете от първи кръг, във временното класиране отборът на "Черноморец" заема трето място. В столичния басейн "Диана" момичетата на треньора Петър Йонов спечелиха морското дерби срещу "КПС Варна", побеждавайки с 6:4. Лидер е шампионът "Ботев 2000", а втори - "Локомотив НН". Вторият кръг ще се състои в края на месец юли във Враца. 

Коментари

Още от последните новини