Четири плажа край Бургас подписаха нови договори за концесия

Четири плажа край Бургас подписаха нови договори за концесия  - E-Burgas.com

Продължава работата по осигуряване на стопанисването на морските плажове за предстоящия летен сезон 2017 г. Подписани са нови договори за концесии на четири плажа – за „Свети Влас – Нов плаж“, „Обзор – юг“, „Къмпинг Оазис“, „Дюни – юг“.

Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на туризма. По отношение на другите, обявени през 2016 г. и неприключени концесионни процедури, компетентните институции са се произнесли до момента в полза на Министерството на туризма.
За концесиите на „Къмпинг Нестинарка“, „Бургас – север“ и „Поморие-централен“ бяха постъпили жалби в Комисията за защита на конкуренцията. Тя се произнесе, че жалбите са неоснователни. За „Къмпинг Нестинарка“ предстои сключването на договор.

За „Бургас – север“ предстои заседание на концесионната комисия, с което процедурата продължава от където е спряла. За „Поморие – централен“ се чака решението да влезе в сила или да бъде обжалвано. Единствено се чака произнасяне на компетентните институции по жалбата за концесията на „Свети Влас – изток“. За плаж „Слънчев бряг – север“ се чака решение от Върховния административен съд и Върховния касационен съд.

По отношение на търговете за наем на плажове вече има избрани компании за „Къмпинг Веселие“, „Устие на река Велека“ и „Царево Василико“. Всички процедури за плаж „Несебър-юг“ са приключили и той вече е предаден на наемателя. До края на март предстои втори търг за плажовете „Офицерски-запад“, „Попски плаж – север 5“ и „Несебър- изток“. Причината за повторното им обявяване е липсата на кандидати или некоректно подготвени тръжни документи. Търгът за „Нов плаж Балчик“ е прекратен, поради процедурни нарушения и вече е обявен наново.

С оглед успешното протичане на предстоящия летния сезон за 2017 година и предвид необходимостта от обезпечаване на морските плажове със задължителни дейности с цел осигуряване на безопасни условия за ползването им по предназначение, се подготвя стартирането на още 5 тръжни процедури за наем на следните плажове: „Кранево – централен“, „Къмпинг – Юг“, „Свети Влас – Болницата“, „Росенец – север“ и „Варна – централен“. За морски плажове „Панорама“ и „Малък плаж Лозенец“, чиито договори за наем изтичат през 2017 г., също се подготвят търгове. Договорите за наем на „Атанасовска коса“ и „Кабакум – централен“ се считат за прекратени поради неплащане на наемната цена и за тях предстои стартиране на търгове.

Коментари

Още от последните новини