Червен код за опасност от пожари на места в област Бургас

Червен код за опасност от пожари на места в област Бургас  - E-Burgas.com

Червен код за опасност от пожари се очаква на места в област Бургас през следващите 48 часа. Това показват данните н оперативна система за анализ на текущите условия на пожароопасност на територията на страната на НИМХ.

Причина за това е сухото и горещо време през последните дни, което се очаква да се задържи и през новата седмица. Докато днес обаче кодът на повечето места край Бургас е жълт, то утре той ще прерастне в оранжев, а до вторник в червен. Експери предупреждават да не се пали огън на открито, а хората да бъдат изключително внимателни. Най-застрашени са горските масиви и сухите тревни площи, където огънят се разпространява най-лесно. 

Междувременно синоптиците обявиха жълт код за опасно високи температури за цялата страна утре с изключение на трите морски области Бургас, Варна и Добрич. По морето температурите също ще бъдат високи, но с няколко градуса по-ниски от тези в останалата част на страната. Според дългосрочната прогноза на синоптиците дъждове поне през следващата седмица не се очакват. 

Коментари

Още от последните новини