"Черна" статистика и за участъка Стара Загора-Сливен на АМ "Тракия"

Уморени, заспали или разсеяни шофьори катастрофират най-много в отсечката между Стара Загора и Сливен на автомагистрала „Тракия". „Статистиката показва, че именно в този участък умората си казва думата и имаме най-много самокатастрофирали автомобили там", обясни за Дарик директорът на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура" в агенция „Пътна инфраструктура" инж. Георги Златев.

Миналата година бяха направени ремонти по магистрала "Тракия" за облекчаване на трафика, напомни инж. Златев. Тази година няма планови ремонти и целия аутобан от София до Бургас е отворен за движение. По думите на служителя на АПИ е изключително неприятна статистиката за участъка от пътния възел при Стара Загора до пътния възел при Сливен.

"Може би поради заспиване, умора, отвличане на вниманието има множество самокатастрофирали автомобили или такива, за които няма основателни причини да претърпят пътен инцидент в този участък", каза Златев. Той призова шофьорите, когато се почувстват уморени, да спират, да се освежат, а когато се почувстват по-добре, отново да се включат в движението.

Коментари

Още от последните новини