Часове преди големия сблъсък, Кубрат готов да се разправи с Джошуа

Часове преди големия сблъсък, Кубрат готов да се разправи с Джошуа - E-Burgas.com
lap.bg

Днес е денят на големия сблъсък - Кубрат Пулев атакува късно тази вечер световната титла в тежка категория по бокс. Пулев излиза на ринга срещу Антъни Джошуа, за да направи втори опит да се пребори за титлата, след като през 2014-та не успя да победи Владимир Кличко.

Очаква се двамата да излязат на ринга около полунощ, като българските зрители могат да наблюдават мача единствено по стрийминг платформа "DAZN", която е специализирана в излъчването на боксови мачове и изисква заплащането на месечен абонамент на стойност 3 лева.

Преди мача на Пулев и Джошуа, боксовата галавечер на "Уембли Арена" с начален час около 20:00 часа българско време ще предложи срещите Макоули Макгоуан - Киърън Конуей, Мартин Баколе – Сергей Кузмин, Хюи Фюри – Мариуш Вах и Лорънс Околие – Никодем Йеджевски

Кобрата трябваше да чака шест години, за да стигне до втората си възможност да стане номер 1 при най-тежките, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в категорията Владимир Кличко в Хамбург, като това остава единствената загуба в професионалната кариера на българина.

От тогава насам 39-годишният Пулев записа осем поредни победи, включително и над сериозни съперници като Дерек Чисора, Хюи Фюри и Богдан Дину, за да се затвърди позицията си на претендент номер 1 за пояса на IBF.

От своя страна през 2019 година Джошуа допусна първа загуба в кариерата си, след като изненадващо бе нокаутиран от американеца от мексикански произход Анди Руис, но в края на годината той си отмъсти на реванша и си върна шампионските пояси.

Сега той трябва да ги защитава срещу Пулев в мач, който трябваше да се състои още в края на 2017 година, но тогава пропадна в последния момент заради контузия на българина.

Задачата на Кубрат Пулев в Лондон тази вечер ще бъде тежка, тъй като 31-годишният Джошуа е считан за един от най-силните боксьори в тежка категория в последните пет години, заедно със сънародника си Тайсън Фюри.

До момента в кариерата си Джошуа има 23 победи (21 с нокаут) и само една загуба, като той никога не е бягал от сериозните предизвикателства и се е изправял срещу много силни опоненти – Владимир Кличко (победа с нокаут в 11-ия рунд), Александър Поветкин (победа с нокаут в 7-ия рунд), Джоузеф Паркър (победа по точки), Дилиан Уайт (победа с нокаут в 7-ия рунд).

Единствената му загуба до момента дойде шокиращо в мача му с американеца от мексикански произход Анди Руис през юни 2019 година, но шест месеца по-късно Джошуа си отмъсти на реванша, записвайки победа по точки.

Пулев има 28 победи (14 с нокаут) и също само една загуба.

Сред най-впечатляващите скалпове във визитката му са Дерек Чисора, Хюи Фюри, Богдан Дину, Майкъл Спрот, Александър Димитренко и Александър Устинов.

Въпреки финансовата криза в спорта, породена от пандемията от COVID-19, се очаква и двамата боксьори да заработят сериозни пари за участието си в мача.

Според медиите на Острова световният шампион ще спечели около 10 милиона паунда, докато Пулев ще прибере приблизително 3 милиона паунда.

Свързани статии
Венци Боксьора, който изтормози Световрачене, застава пред съда Страшилището на Световрачене отново е освободен от ареста Венци Боксьора, който изтормози Световрачене, ще се сблъска с по-висши прокурори Боксьори от 35 държави идват на турнира "Странджа" Честит юбилей на бургаската легенда в бокса Георги Костадинов Бургазлията Мартин Копривленски донесе злато от международния турнир по кикбокс Balkan Best Fighter Отлагане отново грози мача на Пулев с Джошуа Гледайте на живо "Купа Бургас 2020" по кикс бокс от зала "Младост" Сага без край: Отново отложиха Джошуа - Пулев
Тагове
бокс кубрат пулев джошуа
Коментари

Още от последните новини