Чаровната Кристиана от Бургас напусна MasterChef

Чаровната Кристиана от Бургас напусна MasterChef  - E-Burgas.com

Кристиана Лазарова напусна MasterChef по bTV след серия от грешки на гладиаторската арена. Като капитан в отборната битка, тя създаде прецедент в кулинарното шоу на България, след това не успя да се пребори с приятелката си Зара в приготвянето на перфектната фламбирана палачинка, а във финалния кръг на стрес теста не се вслуша в съвета на Chef Петър Михалчев за приготвянето на риба морски език. Разделяйки се с мечтата за престижната титла, голямата награда от 100 000 лева и курс в академия Le Cordon Bleu в Лондон на почетното 8 място, Chef Андре Токев я изпрати със съвета да продължава да следва страстта си към кулинарното удоволствие и да не спира да изненадва с ястията си.

Стартирайки приключението MasterChef с обяснение в любов към Лео Бианки, тя определя преживяването като „креативен отпуск“. За трите месеца, в които напуска родния си Бургас и се изправя на гладиаторската арена, тя се е запознала със страхотни хора и е преживяла невероятни емоции, които пожелава на всеки. Получила нови знания и видяла непозната своя страна, тя оценява най-високо факта, че се е научила да мисли бързо и да взима решения под напрежение. Тя определя себе си като изпълнена със спортен хъс, който нееднократно демонстрира в кухнята на MasterChef. Тя не обича да губи, има развито чувство за справедливост и се ориентира спрямо хода на играта. Пред зрителите на „Преди обед“ по bTV тя сподели, че като част от семейство с 6 деца, е силно ориентирана към хората, което може би не е проличало в шоуто.

В разговора си с Деси и Сашо, Кристиана разказа, че тя и близките й много обичат семейната атмосфера, много са задружни и всички сядат заедно на трапезата – от 29-годишния до 11-годишния й брат. За детството си тя разказа, че е било много свежо и никога не е оставала сама. Въпреки че не е имала лично пространство, тя се радва, че никога не е изпитвала самота. Сред веселба и шумотевица, тя се е научила да споделя всичко в живота си. Родителите й са били доста строги, за да се справят с всички деца, а лично тя често е била наказвана, заради дейностите, неприсъщи на 10-годишно дете. За първите си стъпки в кухнята, Кристиана разказа, че след като майка й я е научила да прави крим супа, тя я е приготвяла всеки ден в продължение на цял месец.

В момента хоби-кулинарката завършва трето висше образование. Учила е музикална педагогика в Швеция, провокирана от музикалността на цялото си семейство. След това е получила on-line диплома по frontline management в Австралия, а сега изучава право в Бургаския свободен университет. Приятелят й, който е помощник съдебен изпълнител я е насочил към областта на правния мир и й е помагал много при изпитите. Освен разнопосочните си квалификации, Кристиана се занимава активно с кулинария, фотография, обработка на видеа, кара мотори и има детска образователна школа.

Хоби-кулинарката от MasterChef приготви за Деси и Сашо „бирамису“ – десерт наподобяващ, класическото тирамису, но с тъмна крафт бира. Вместо в кафе, тя потопи бишкотите в газираната напитка, съедини ги с крем от маскарпоне и сметана, декорира с „пукаща“ захар и хайвер от бира. Специално за зрителите на bTV тя разкри процеса на създаване на нетипичния продукт – към бирата се добавя алгинат и се прекарва през калциева баня. Течността се превръца в сферички с течен център с помощта на биберон, а ако в сместта се сложи желатин или агар агар – те ще станат напълно твърди. За финал, тя декорира десерта с лиофизирани цветове от роза, невен и жулиени от чили.  

Коментари

Още от последните новини