Центрове за спешна помощ у нас тънат в мизерия

Центрове за спешна помощ у нас тънат в мизерия - E-Burgas.com

Национален синдикат "Защита" настоява за увеличение на заплатите на шофьорите в "Спешна помощ"

"Имахме сериозни притеснения заради липсата на Бюджет 2023, но Министерството на здравеопазването намери начин и с постановление на Министерския съвет действително има повишаване на заплащането. Съществуват обаче категории служители, които са недооценени - шофьори и фелдшери. Може би не сме били убедителни. Продължаваме - другата седмица имаме среща с министъра. Всички категории, освен шофьорите, са получили желаното увеличение. Заплатите на водачите на линейки са се повишили не с 300, а със 150 лв.", заяви председателят на Национален синдикат "Защита" Красимир Митов в ефира на "България сутрин".

По думите му увеличението на възнагражденията е закъсняло с повече от една година.

"На някои места в "Спешна помощ" положението е бедствено. Постоянно подаваме сигнали, защото се стига до моменти, в които в центрове за медицинска помощ няма топла вода. Ръководствата им се слаби, те са там само за получаване на заплати, но не и за решаване на проблеми", отбеляза гостът и допълни, че половината от линейките също са амортизирани.

Според Митов някои "директори на болници са превърнали лечебните заведения в свои феодални владения".

"В момента те преследват нашите хора и се опитват да ги притискат, защото им създават проблеми - заплашват ги с уволнение или ги преназначават", алармира гостът. 

Коментари

Още от последните новини