Цацаров: Арестите в Несебър няма да повлияят на изборния процес

Цацаров: Арестите в Несебър няма да повлияят на изборния процес - E-Burgas.com

Пет лица са задържани за купуване на гласове в Несебър. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Младен Маринов. Те вече се конвоират в София. Събрани са доказателства за престъпления срещу изборните права.

Главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че арестите в Несебър няма да окажат влияние на изборния процес. Изборите щели да се проведат спрямо разпоредбите на Изборния кодекс.

Не се прави нищо необичайно, подчерта обвинител номер едно. Кметът на Несебър все пак ще участва в кметската надпревара. Купуването на гласове е престъпление, отсече обвинител номер едно.

По-рано днес стана ясно, че Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения за купуване на гласове на петимата задържани кандидати за местната власт в Несебър, след като вчера ЦИК даде разрешение за това спрямо Николай Димитров, независим кандидат за кмет на община Несебър, кандидатите за общински съветници в Несебър Петър Тодоров, Георги Георгиев от БСП, както и Константин Лефтеров и Атанас Япаджиев от листата на "Движение 21", като Япаджиев е регистриран като кандидат за кмет на Свети Влас.

news.bg

Коментари

Още от последните новини