Бяла лястовица дава надежда...

 Бяла лястовица дава надежда... - E-Burgas.com

Комплексният онкологичен център (КОЦ) в Бургас даде началото на кампанията „Бяла лястовица на надеждата“, посветена на месеца за борбата с рак на гърдата съобщи "Darik". Целта е повишаване на информираността на пациентите и техните близки и предпазване от погрешната информация, която залива социалните мрежи.

През целия месец октомври в центъра ще извършват безплатни профилактични прегледи и ехографско изследване за жени с риск за карцином на гърда, съобщиха от здравното заведение.
               
В КОЦ вече е сформиран мултидисциплинарен екип, специализиран именно в диагностиката, лечението и проследяването на болестта.

Най-добри резултати, категорични са медиците, се постигат, когато опитни специалисти работят в екип, в който участие взема и пациентът. Според специалистите комплексният подход към заболяването, а не „работата на парче“ са ключът към успешното лечение.

Карциномът на гърда не е една болест, а съвкупност от различни процеси, започващи в гърдата, но с много различно поведение според биологията на тумора. Това налага обширно познание, регулярно обучение и опит, който не може да бъде придобит за няколко месеца. Всеки експерт в екипа участва активно в диагностично-лечебния процес с цел подобряване на цялостната онкологична грижа според световните и Европейски стандарти.
„Диагнозата - карцином на гърда засяга много жени, променя живота и на цялото семейство. Осъзнаваме това и се опитваме да подобрим всеки един етап от диагнозата до лечението на болестта“, каза проф. д-р Христо Бозов, управител на Комплексния онкологичен център в Бургас. И фокусира вниманието към основната идея започване на дискусия и информационна кампания, която ще бъде полезна за широката общественост.  

Коментари

Още от последните новини