Бури връхлитат Западна България утре, в Бургас само облаци и вятър

Бури връхлитат Западна България утре, в Бургас само облаци и вятър  - E-Burgas.com

Големи вълни се очакват по южното крайбрежие

Жълт и оранжев код е обявен за утре в Западна и Централна България за утре, сочи справка със сайта на НИМХ-БАН. В Източна България времето ще остане спокойно, но се очаква леко захлаждане. 

През нощта и утре над Западна и Централна България ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има валежи и гръмотевични бури. Очакват се градушки. Има условия за значителни количества. Над източните райони ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, там валежи не се очакват. От север-североизток с умерен, в източните райони и временно силен вятър ще нахлува хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 17° и 22°, на места в Югоизточна България до 27-28°. През нощта срещу понеделник валежите ще продължат и отново на много места ще са значителни.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, но валежи не се очакват. Ще духа силен североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 24°-26°. Температурата на морската вода е 21°-26°. Вълнението на морето ще бъде 3 бала с тенденция на усилване, особено по южното крайбрежие.

Коментари

Още от последните новини