Бургазлийка се жалва от данък сгради чак от Хамбург

Бургазлийка се жалва от данък сгради чак от Хамбург - E-Burgas.com

Бургазлийката Станиела Калафатева-Матисен, която живее в немския град Хамбург, изпрати жалба до Общински съвет - Бургас. Жената е недоволна от данъчната оценка на нейния апартамент в "Лазур", която не е променяна през последните 8 години.

Г-жа Матисен изтъква факта, че блокът, в който се намира жилището й, е построен през далечната 1965 година. Поради тази причина трябва да се отчита неговото изхбяване и амортизация, а данъчната оценка да бъде намалена. През 2008 г. тя е била 57 858 лв., а през 2009 г. 86 916 лв., което прави увеличение с 29 057 лв. за една година. До 2016 г. тя не се е променяла. 

"В съобщенията за следващите ми задължения за горните данни не вписвате съответно промилите на ДС и ТС, които обикновено са различни, но в годините не ги отбелязвате, което ми е необходимо за контрол. Разходите, необходими за поддръжката при други случаи, също не ги предоставяте". пише жената в жалбата си г-жа Матисен. Жената пита още, защо за живеещите в чужбина близо 1 милион българи няма намаление от 50% на данък сгради. 

Жалбата е адресирана към председателя на общински съвет Бургас и директорът на "Дирекция местни данъци и такси". 

Коментари

Още от последните новини