Бургазлия спечели телефон от Лотарията на НАП

Бургазлия спечели телефон от Лотарията на НАП - E-Burgas.com

55-годишният застрахователен експерт Крум Паскалев от Бургас е поредният печеливш от Лотарията на НАП с касови бележки. 

Късметлията получи четириядрен смарт телефон, от териториалния директор Татяна Кънчева. Тя пожела на щастливеца да продължи да бъде граждански активен, да изисква винаги касовите бележки при покупка, тъй като това усилие, макар и да не коства много, е всъщност съществен принос за изсветляването на икономиката. „Има поне 5 основателни причини да поискаш касовата си бележка – защо да оставяш късмета си на касата, с касовия бон си правиш по-добре сметката, можеш да върнеш стоката, да контролираш търговците и не на последно място, да балансираш по-добре финансите си” каза още Кънчева. Касовата бележка, донесла късмета на бургазлията, е за 7,67 лв. като за тази сума той е закупил четири маркера.

Лотарията на приходното ведомство продължава да трупа популярност. От нейния старт на 16 ноември миналата година, само от Бургас са регистрирани над един милион и 280 хиляди бележки на обща сума надхвърляща 17 млилиона и 500 хиляди лева. Само за м.март, потребител на сайта www.kasovbon.bg  от Бургас, е регистрирал повече от 4 хиляди касови бележки.  

Да участва в Лотарията на Националната агенция за приходите може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта www.kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16 ноември 2015 г. включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност. Касовите бележки могат да се регистрират по три начина – чрез сайта на лотарията www.kasovbon.bg , чрез мобилно приложение на НАП и чрез телефона на Агенцията 0700 18 700.

От НАП напомнят, че е много важно хората да пазят касовите си бележки до края на играта, защото ще получават наградите си срещу тях. Всички търговци, издали печелившите касови бележки се проверяват, уточняват още от приходното ведомство.

 

Коментари

Още от последните новини