Бургазлия спечели 2 000 от Лотарията на НАП с касова бележка за 3 лв.

Бургазлия спечели 2 000 от Лотарията на  НАП  с касова бележка за 3 лв. - E-Burgas.com

61-годишният Бургазлия Николай Панайотов спечели поредната месечна награда от Лотарията на Националната агенция за приходите с касови бележки. Териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева връчи на късметлията чек за 2000 лева. Докато е бил на почивка във Велинград, бургазлията е решил да регистрира в сайта на играта фискален бон за три лева. Това не е първата касова бележка, която регистрирам, аз съм почитател на тази Лотария, тъй като тя спомага за изсветляването на българската икономика, коментира при получаването на чека г-н Панайотов. Териториалният директор на НАП Бургас Татяна Кънчева пожела на печелившия да продължи да изисква от търговците винаги касови бележки и да не престава да търси късмета си чрез Лотарията на Националната агенция за приходите, защото по този начин той става част от разрастващото се активно гражданско общество, чувствително и реагиращо при неспазване на законите.

Фискални бонове за близо 19 милиона лева, регистрирани до този момент само от град Бургас, участват в надпреварата за 50 000 лв. – голямата награда във втория сезон на Лотарията с касови бележки на Националната агенция за приходите. Общият брой на регистрираните досега от морския град касови бележки надхвърля  един милион и триста хиляди. В национален мащаб  в надпреварата участват над 20 милиона касови бележки на обща стойност близо 302 млн.лв.

Лотарията с касови бележки вече се ползва с голяма популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта - https://www.facebook.com/kasovbon, има хиляди последователи и харесвания от регистрирани потребители.

В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg. Както и през миналата година, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.

Коментари

Още от последните новини