Бургазлия и варненка са водачи преди последните гонки на ЕК по ветроходство

Бургазлия и варненка са водачи преди последните гонки на ЕК по ветроходство - E-Burgas.com

Калина Маринова (СК „Черно море Бриз” Варна) в клас „Лазер 4.7“ и Любен Тенекеджиев (ЯК „Порт Бургас”) в „Лазер Стандарт“ са водачи във временното класиране, преди последния ден от Европейската купа по ветроходство в клас „Лазер“, която се провежда във Варна. В „Лазер Радиал“ след първите 6 старта начело е Максимилиан Роска (Румъния). Организатор на проявата е Българската федерация по ветроходство, а домакини са Община Варна и СК „Черно море Бриз“. 

През втория ден условията позволиха да се проведат нови 3 гонки. На старт застанаха 35 състезатели от България, Румъния и Украйна. В класа за подрастващи Laser 4.7 начело вече е Калина Маринова, с две точки пред съотборниците в ЯК „Кап. Георги Георгиев Порт Варна” Радослав Гавраилов и Йоана Тодорова.

В олимпийския клас „Лазер Радиал“ Максимилиан Роска (Румъния) също премина от втора на първа позиция и вече е с комфортен аванс от четири точки пред Стефани Музакова (ОМСК „Циклон” Поморие). Трети е Иво Филчев (ЯК „Кап. Георги Георгиев Порт Варна”).

Статуквото се запази единствено при мъжете, също в олимпийския „Лазер Стандарт“, където начело продължава да е Любен Тенекеджиев (ЯК „Порт Бургас”), следван от Валерий Кудрашов (Украйна) и Иван Жукалин (Украйна).

Двете неделни гонки във Варненския залив ще определят победителите в надпреварата. Церемонията по награждаване на призьорите и закриване на състезанието е в 18.00 ч. в зоната за отдих на Пристанище „Варна“.

sportal.bg

Коментари

Още от последните новини