Бургазлия алармира: Въздухът в Бургас е замърсен 10 пъти над нормата! 

Бургазлия алармира: Въздухът в Бургас е замърсен 10 пъти над нормата!  - E-Burgas.com
снимка: Златина Рускова

Вече втора нощ въздухът в Бургас е  замръсен 10 пъти над нормата. За това алармира бургазлията Димитър Кузмов, който е писал съобщение на официалната фейсбук страница на кмета Димитър Николов. Бургазлията показва стойности, измерени от анализатор на въздуха, който не е професионален, но според него е сертифициран и работи съвсем точно. 

"Вече втора нощ в течение се случва рязко замърсяване на въздуха с летливи органични вещества (TVOC - и това се случва в "малките часове", около 12.00-01.00 вечерта)/ Снощи това беше в 01,22ч. (вижте снимката), като замърсяването беше над 10 пъти от нормалното за въздуха в Бургас! И това при положение, че живея в "Лазур", в ниската част на града, до парка. Предполагам, че в други части на града, ситуацията е била крайно критична. За това, моля да сезирате нужните органи за случващото се. Ако трябва, монтирайте устройства за 24 часово следене на качеството на въздуха и при нарушение, виновниците да си носят своята отговорност. Явно мобилните устройства не работят в случая, защото злоупотребите се случват в часовете, когато всички спят и явно на това разчитат, да останат незабелязани. Искрено се надявам, че виновникът ще се намери и ще си понесе наказанието и ще се вземат адекватни мерки, тези случаи да не се повтарят!" пише Димитър Кузманов.

Гражданинът е подкрепен от много други бургазлии, а коментарът му е споделен над 200 пъти в социалната мрежа. Няколко часа по-късно той е получил отговор от кмета Димитър Николов;

"Сезирал съм институциите, които осъществяват мониторинг и контрол върху качеството на въздуха. Имат готовност да извършат паралелни замервания, ако посочите точното си местоположение!" 

 

Здравейте г-н Николов, пиша Ви по повод качеството на въздуха в Бургас. След всеизвестния случай, когато Нефтохим замърсиха въздуха над града, реших да не оставям нищо на случайността и съвестта на хората, ръководещи Кроношпан и Нефтохим (като най-големи потенциални замърсители) и си купих анализатор на въздуха, който въпреки, че не е професионален, а домашен, е сертифициран и работи много точно


Благодаря за вниманието! 
Драгомир Кузмов

Коментари

Още от последните новини