Бургазлии се жалват на кмета: Боклукът прелива от кофите, смрадта е непоносима (снимки)

Бургазлии се жалват на кмета: Боклукът прелива от кофите, смрадта е непоносима (снимки) - E-Burgas.com

За поредно лято проблемът с боклука в Бургас разтревожи гражданите, много от които решиха да се обърнат лично към кмета Димитър Николов. На официалната му страница във фейсбук ежедневно се публикуват снимки с препълнени кофи за смет от различни бургаски комплекси, включително и централната градска част.

Хората се оплакват, че сметопочистващата фирма не си върши редовно работата, а контейнерите стоят препълнени с дни. В летните жеги това води до непоносима смрад и потенциална опасност от зарази. Найлоновите торби с битови отпадъци пък били разкъсвани от гларусите и така пространството около кофите било покрито с изгнили динени кори и опаковки от кисело мляко. Другото основно опасение на гражданите е, че грозната гледка разваля имиджа на Бургас в очите на туристите.

Припомняме, че на няколко места в Бургас вече бяха изградени подземни контейнери, като се предвижда в близките години това да стане из целия град. Досегашният опит обаче показва, че вкарването на боклука под земята решава проблема с нелицеприятните пейзажи, но но и с миризмата. 

Галерия
Коментари

Още от последните новини