Бургазлии си искат картите само за една линия в градския транспорт

Бургазлии си искат картите само за една линия в градския транспорт - E-Burgas.com

Пакетът от 50 билета за 45 лв. не е изгоден за тези, които редовно използват един автобус

Бургазлии настояват и в новата електронна билетна система да бъде въведен вариант за "Абонаментна карта за една линия на електронен носител". При новата система такава услуга липсва и това ощетява хората, които пътуват ежедневно с градския транспорт и използват само един автобус. 

Писмо до Общински съвет - Бургас е написал бургазлията Атанас Стоянов, който живее в "Меден рудник" и всеки ден пътува до центъра на Бургас. 

"Електронните карти, предлагани в момента, не заместват абонаментните карти и са изгодни основно за тези пътници, които сменят по няколко автобуса или не използват често градския транспорт. Пакетът от 50 времеви билета, предлагани за 45 лв. е значително по-неизгоден за работещите (част от които работят в събота и неделя), които пътуват само по една линия, без да сменят автобус, от абонаментната карта за 42,50 лв. за една линия без преференции" пише Атанас Стоянов в писмото.

Той настоява в градския транспорт да бъде въведена електронна абонаментна карта за една линия, която пътниците да могат да използват без ограничение в рамките на маршрута. Цената на въпросната електронна карта пък трябва да остане същата, като тази на хартиената в момента. Освен това Атанас Стоянов предлага и до въвеждането на абонаментните карти на електронен носител да продължават да се продават и такива на хартиен носител. 

Предложението ще бъде разгледано от Постоянната комисия по транспорт и морско дело.

Коментари

Още от последните новини