Бургазлии качват връх Илийца с шампиона по планинско бягане Шабан Мустафа

Бургазлии качват връх Илийца с шампиона по планинско бягане Шабан Мустафа - E-Burgas.com

Бургазлии ще имат възможност да качат връх Илийца (684 метра) в Източна Стара Планина с ногократния шампион на България по планинско бягане Шабан Мустафа. Събитието "Връх Илийца - Бягай с Шабан, върви с Владо!"  се организира от клуб за приключения сред природата "Зелена Странджа".

Походът включва 10 километров кръгов пешеходен маршрут край село сунгурларското Костен. По пътя участниците ще преминат през визнатийска крепост под върха и да разгледат  храм „Св. Архангел Михаил“ в селото.

Участниците ще имат възможност да се срещнат Шабан Мустафа, който е победител на световноизвестния алпийски маратон Юнгфрау, Швейцария през 2015 година. Шабан ще разкаже как се живее  и тренира на село, и как се става шампион от световна величина. По-подготвени бегачи ще имат възможност да се качат до върха с него по неговите горски пътеки. Желаещите трябва да имат опит в планинското бягане и да могат да поддържат средна скорост от около 6 мин/км (10 км/час) в продължение на 19 км.

За тези, за които предизвикателството  прекалено голямо, е предвиден пешеходен поход до върха с председателя на "Зелена Странджа" Владимир Димитров. 
 

Коментари

Още от последните новини