Бургазлии изградиха "подпорна стена" пред РДНСК в защита на българските плажове (видео)

Бургазлии изградиха

Протестиращите поискаха строежът на Алепу да бъде съборен, а природата там възстановена

Символична "подпорна стена" изградиха участниците в протеста "Море без бетон", който се проведе тази вечер в Бургас. Въпреки лошото време, на място се събраха близо педесетина души, които застанаха зад каузата за незастроени плажове. 

"Стартирах протеста, защото видях, че има огромно насъбрана обществена енергия от недоволство за това какво се случва по Черноморието ми. Това презастрояване не е в интерес на обществото и всички го виждаме. Но засега, освен във София и на Алепу, всички си траехме пред клавиатурите. Реших, че именно ние в Бургас, където са отговорните и безотговорни институции, сме длъжни да излезем и да заявим гражданската си позиция по мирен начин" заяви организаторът на протеста Кремена Ватева пред журналисти. 

Протестиращите днес поискаха строежът на Алепу да бъде съборен, а природата там възстановена. 

Те участваха във флашмоб, като символично изградиха "подпорна стена" пред сградата на РДНСК в Бургас. Те скандираха познатите вече рефрени от другите протести срещу презастроявнето по българските плажове, като "Искаме природа, не искаме асфалт" и "Върнете ни морето".

Гражданската инициатива за мирен протест "Море без бетон" е подкрепена от Коалиция ЗаДаОстанеПРИРОДА - www.forthenature.org, Сдружение Да запазим Корал и Гражданска група Бетономорие.

 

Коментари

Още от последните новини