Бургаският ученик, който загаси кола в Бургас, мечтаел да стане пожарникар

Бургаският ученик, който загаси кола в Бургас, мечтаел да стане пожарникар - E-Burgas.com

 Красен Димитров и Лъчезар Лалев от Търговската гимназия не се чувстват герои след постъпката си

Красен Димитров и Лъчезар Лалев. Имената им сигурно не ви говорят нищо. Има обаче един човек, който определено ще запомни и имената, и лицата им. Красен и Лъчезар са ученици. Преди дни от прозореца на класната си стая видели пламъците от горяща кола на близкото кръстовище. И без да се замислят момчетата тръгнали да помагат, разказват в предаването "Събуди се" на Нова ТВ.

Пред камерата на телевизията Красен разказва, че мечтае да стане пожарникар. Участвал е в младежки противопожоарни отряди "Млад огнеборец", където е придобил една добра подготовка за такива ситуации. В миналото се е включвал като доброволец в гасенето на горски пожари. 

„Отвън се видя много голям дим. Погледнахме през прозореца, видя се кола и веднага излязохме от стаята, отидохме долу до портиера, взехме пожарогасителя и отидохме да гасим”, разказва за случката пред Търговската гимназия Лъчезар Лалев. 

„В такъв момент мислиш как да реагираш по-най-добрия начин и след това мислиш какво може да стане”, обяснява Красен Димитров. Помогнала им бързата реакция и на портиера, при когото са пожарогасителите на училището. Ден след инцидента момчетата не се чувстват герои. Доволни били, че успели да спасят колата да не изгори напълно, а наградата им била –благодарността от собственика

 

Коментари

Още от последните новини