Бургаският съд прати на топло опасен изнудвач, откриха и амфетамин в дома му

Бургаският съд прати на топло опасен изнудвач, откриха и амфетамин в дома му - E-Burgas.com

Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража" спрямо Мишо Щ., привлечен като обвиняем за изнудване.

От 5-ти до 14-ти март, този месец , в условията на опасен рецидив, той принудил мъж, чрез заплашване, казвайки му, че във връзка с предоставен от него заем в размер на 25 000 лв., следва в кратък срок да му върне сума в размер на 40 000 лв. или да му предостави къщата, в която живее. Поради това, жертвата, независимо, че е бил изплатил пълната сума по заема, му е предала сума от 550 лв. против волята му.

Районен съд – Бургас намери, че от събраните до настоящия момент доказателства по досъдебното производство се обосновава предположение, че е възможно Мишо Щ. да е извършил престъплението, за което му е повдигнато обвинение, „но към момента са налице достатъчно основания да се приеме, че съществува реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, ако е на свобода", казва в своите мотиви съда. Видно от справката за съдимост, Мишо Щ. е осъждан 6 пъти, което дава основание за извод на съдебната инстанция, че става въпрос за личност, склонна към извършване на различни престъпления.

При извършено претърсване и изземване в жилището, обитавано от Мишо Щ., е била намерена зелена листна маса, която на полеви тест е реагирала на амфетамин, което според съда е индиция за евентуално извършване на престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК – производство, преработка и държане на наркотични вещества. „Всички тези факти, сочат на една завишена степен на обществена опасност на личността на Мишо Щ. и обосновават извод за реална опасност бъде ли оставен на свобода в настоящия момент, обвиняемия да извърши престъпление", казва съда.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в тридневен срок.

Коментари

Още от последните новини