Бургаският байкър Ники Желев се завърна по трасетата, секунда го лиши от медал в Габрово (Снимки)

Бургаският байкър Ники Желев се завърна по трасетата, секунда го лиши от медал в Габрово (Снимки) - E-Burgas.com

След тежка контузия и продължително възстановяване най-дейният бургаски байкър Николай Желев, се завърна по екстремните трасета. Треньорът на байк училището и председател на клуб Shore Invaders участва във втрото издание на Urban Series по планинско колоездене в Габрово и само секунда не му достигна да се качи на почетната стълбичка.

„След дълго прекъсване отново се чувствам в свои води“, коментира Желев, след като се завърна от състезанието. Треньорът бе сред 5-те последни състезатели, които се спуснаха в Габрово, а както е известно, в планинското колоездене, най-добрите стартират последни.

Клубът бе представен от общо петима байкъри – Желев, Николай Желев-Коки, Минчо Димитров, Иван Николов и Лъчезар Петков, като всички завършиха на четвърто място в категориите си, с изключение на Петков, който падна лошо на финалния скок и записа по задно класиране.

За пореден път бургаският отбор получи подкрепа от свои съотборници, които поради контузии, не успяха да запишат участие. Да стискат палци на приятелите и съотборниците си дойдоха Метин Качан и Кристиян Бакалов.

Бургаските състезатели продължават с традиционната си ежеседмична подготовка по трасетата в Бургаско и байк парка в града, като започват и подготовка за домакинството на предстоящия Dirt Jump – първия в календара на Български колоездачен съюз, който ще се проведе в Бургас.

Галерия
Коментари

Още от последните новини