Бургаскитe пожарникари искат пари за ботуши

Бургаскитe пожарникари искат пари за ботуши - E-Burgas.com

През тази година спасителите са реагирали на 1200 сигнала ​за пожари, наводнения и други бедствия 

Финансова помощ за закупуването на ботуши, диелектрични ножици и навигация за автомобилите искат от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Бургас. Главният инспектор на дирекцията Николай Николаев е написал писмо до кмета Димитър Николов и председателя на общински съвет Константин Луков с молба да бъдат отпуснати 11 400 лв. за закупуване на консумативите. 

"През последната година Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Бургас реагира на 1200 пожара, наводнения и други спасителни операции, които отрежда на нашата служба едно от първите места по натовареност в страната. Благодарение на вашата подкрепа ние успяваме да поддържаме цялата налична техника в готовност на незабавно излизане по сигнал за произшествие през цялата година и бързо да отстраняваме възникналите проблеми. 

За наше съжаление в бюджета на министерството на вътрешните работи не достигнат достатъчно средства за осигуряване на личната защита на пожарникарите и спасителите, следствие на което ни се налага да посрещнем есенно - зимния сезон на 2016 година с недостиг на 40 чифта пожарникарски ботуши (половината от състава на дежурство в Бургас) и само един комплект диелектрични ножици, при наличие на десет автомобила на дежурство" пише в писмото. 

Стойността на пожарникарските ботуши е 9500 лв. или по около 240 лв. за един чифт. Пожарникарите искат и 700 лв. за три броя диелектрични ножици, както и 1200 лв. за два таблета с поставка за автомобил за навигационна система с подробни карти, за да могат пожарникарите да се ориентират по-бързо в региона. 

Предстои писмото да бъде разгледано от постоянната комисия по "Бюджет и финанси" към Общински съвет - Бургас. 

Коментари

Още от последните новини