Бургаски третокласници ще мерят знанията си по български, има интересни награди

Бургаски третокласници ще мерят знанията си по български, има интересни награди  - E-Burgas.com

Състезание по български език за ученици от трети клас под надслов "Език свещен на моите деди" ще се проведе на 4 май. от 10:00 до 11:00 ч.

Срокът за подаване на заявления за участие е до 22 април включително. 

Състезанието ще  се проведе чрез тест с продължителност за решаването му 60 минути. Тестът се състои от езикови задачи по учебния предмет "Български език и литература" от учебното съдържание за III клас и е съобразен с учебната програма на Министерството на образованието и науката за III клас по български език и литература.

Тестовете ще бъдат предоставени от Община Бургас и са изготвени от екип от преподаватели от Бургаски свободен университет.

Оценяването на тестовете  ще се извършва на база точкуване на верните отговори, а класирането ще  се извършва на база получен брой точки по низходящ ред.

Класирането ще бъде публикувано не по-късно от 15 май на интернет страницата на Община Бургас и Центъра за подкрепа на личностното развитие. При класиране на участниците в състезанието ще бъдат публикувани само входящият номер, под който участва ученикът, и неговият резултат.

Класираните участници на призови места ще бъдат отличени с награден фонд от страна на Община Бургас. Наградите включват:

- участие в летен лагер в близка местност по български език за учениците, класирани на І място;

-  еднодневни екскурзии за учениците, класирани на II място;

- предметни награди за учениците, класирани на III място;

Всички участници в състезанието ще получат грамоти за участие.

Състезанието и награждаването на участниците и победителите в него се организира като част от празничните мероприятия по случай 24 май-Ден на славянската писменост и на българската просвета и култура.

Коментари

Още от последните новини