Бургаски спасители с отлично представяне в национален турнир /снимки/

Бургаски спасители с отлично представяне в национален турнир /снимки/ - E-Burgas.com

Спортистите от бургаския клуб „Започни да плуваш” завоюваха четири първи места на ежегодния турнир по водно спасяване „Любен Кантарджиев“, който се проведе във Велико Търново. Златни медали на състезанието спечелиха Мартина Димитрова, Димитър Данов, Димитър Киндалов и Георги Сейменов. Две втори места бяха присъдени на Мария Златкова и Никола Христов, а две трети - на Катя Ковачева и Тодор Костов (председател на клуба). Останалите състезатели от отбора взеха множество медали в отделните дисциплини. 

Над 150 състезатели от 13 отбора от цялата страна премериха сили в съревнованието. Надпреварата бе за дисциплини на басейн и на открити водни площи и се състоя за 17-и път. Дисциплините на басейн бяха плуване под препятствия, извличане на манекен, хвърляне на спасително въже, плуване с плавници и буй. Дисциплините на открити водни площи включваха спасяване с гребна лодка и хвърляне на спасителна топка в цел. 
В турнира се наблюдаваше активно присъствие на деца от най-малките възрастови групи и новосформирани отбори по водно спасяване.

Всеки участник, получи грамота за участие в турнира, а призовата тройка от всяка дисциплина бе наградена с медал. За комплексното класиране, организаторите на турнира бяха приготвили предметни награди от партньора на БЧК- Speedo.

В отборното класиране тройката заеха отборите на Започни да плуваш (Бургас), Севлиево и София. Останалите отбори бяха: - търновските Боляри, Етър 2000, местното спортно училище, варненските КПС  Черно море, Албатрос, Юлиян Русев, Благоевград, Русе, МВР-София, и Павликени.

Сега отборът на бургаския клуб „Започни да плуваш” се готви за държавни първенства и турнири по плуване и за турнир по водно спасяване "Млад спасител"- Варна, който ще се проведе от 9 до11 август.

Галерия
Коментари

Още от последните новини