Бургаски рокери се включват в най-голямото мотошествие довечера

Бургаски рокери се включват в най-голямото мотошествие довечера - E-Burgas.com

В събота вечер предстои едно от най-мащабните шествия на мотористи за годината "Масово нощно каране" и в него ще се включват десетки бургазлии от местните мото клубове. То е в памет на загиналите на пътя мотоциклетисти.

Те очакват в инициативата да се включат хиляди мотористи. Пътна полиция ще обезопаси трасето в София, по което ще се движат те.

Събитието се провежда вече четири години. Неговата е идея е да напомни на участниците в движението, че трябва да бъдат внимателни и толерантни към шофьорите на две гуми.

"Всички ние живеем и съществуваме в една среда, и в една и съща пътна екосистема, в която автомобилистът трябва да пази мотоциклетиста, мотоциклетистът трябва да пази автомобилиста, а всички ние да пазим пешеходците", призовават организаторите на шествието.

Призивът за толерантност ще бъде подкрепен и от един автомобил по време на шествието, който ще бъде управляван от носителя на европейския рали трофей и читирикратен рали шампион на България Крум Дончев.

"Масовото нощно каране" стартира в 21.15 часа от резиденция "Бояна" и ще завърши в голямата база на ВТУ "Тодор Каблешков".

Коментари

Още от последните новини