Бургаски превозвачи подкрепят протеста в София с плакати на предното стъкло

Бургаски превозвачи подкрепят протеста в София с плакати на предното стъкло - E-Burgas.com

Плакати с надпис „Протест“ сложиха на предното стъкло някои от превозвачите в Бургас в подкрепа на протеста в столицата,  съобщава радио „Фокус“. 

„Това е проблем, който стои от доста време пред превозвачите и той касае намерението на законодателя да обедини всички транспортни компании, независимо дали са товарни или автобусни в една браншова камара. Ние сме твърдо против, защото проблемите ни са прекалено различно“, каза пред журналисти Румен Христов, управител на един от големите превозвачи в Бургас.

По думите му едно такова обединени щяло да лиши автобусните превозвачи от възможност да претендират за правата си. А в ущърб освен лицензирането, което щяло да се извършва от конкурентни фирми, щели да са и компенсациите и субсидиите за обслужване на слабо населени райони.

„Средствата предвидени за това в последните години са по-малко от 50 процента от това, което следва да получаваме. Не бива да изключваме и сивия сектор, който в последните години буквално се шири.Интересно ми е как ще съберат представители от 7 000 превозвачи на едно място, защото толкова са тежкотоварните такива. Като добавим и автобусните, ръковоството, избрано веднъж, ще стане вечно“, добави Христов.

Коментари

Още от последните новини